BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. a British American Tobacco magyarországi leányvállalataként immáron másfél évtizede egyet jelent a kiváló minőségű hazai dohánytermékekkel.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. a British American Tobacco vállalatcsoport tagja, közel  700 alkalmazottal az ország egyik vezető dohányipari vállalata. Olyan kiemelkedő nemzetközi márkákat kínál felnőtt fogyasztóinak, amelyek világszerte ismertek és népszerűek. Ezen kívül vállalatunk állítja elő és forgalmazza azt a hazai márkát, amely meghatározó szerepet tölt be a magyar piacon.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft-nél büszkék vagyunk arra, hogy vállalatunk tevékenységét tradíciókra építjük. Szervezeti kultúránkban sikeresen kapcsolódnak össze a nemzeti és nemzetközi értékek a felelős vállalati működés alapelveivel és a kiemelkedő eredményekkel.  A hazai piac igényeinek kiszolgálása mellett a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. két pécsi gyára több mint 30 piacot lát el és egyedüliként foglalkozik filteres szivarka gyártással is.

A BAT Magyarország legnagyobb dohányipari befektetője. 1992 óta összesen több mint 57 milliárd forintnyi termelő beruházást valósított meg hazánkban. 

2015-ben a BAT Pécsi Dohánygyár Kft és a Tabán Trafik Zrt közösen hozta létre az Országos Dohányboltellátó Kft.-t, amely 2015 november 17. óta kizárólagos jogosultsággal rendelkezik a kiskereskedők számára történő dohánytermék értékesítésre.

Mérföldkövek:

  • 1912 áprilisában 296 fővel megindul Pécsett a finom pipa- és cigarettadohány, valamint a cigarettatermelés.
  • 1973 szeptemberében hódító útjára indul a Sopianae, amelyet hazánkban akkor még egyedülállóan aktívszenes-acetát kombinált fűstszűrővel készített a gyár.
  • 1992. január 1-től a Pécsi Dohánygyár első lépésként Kft-vé alakul, majd 1992. március 6-tól új néven BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-ként folytatja tevékenységét.
  • 1998-ban 100%-os tulajdonos lett a British American Tobacco Company a maradék dolgozói résztulajdon kivásárlása révén.
  • 2011-ben a gyár sikeresen belépett az egyéb dohánytermékek piacára is.
  • 2014 szeptemberében a BAT eddigi legnagyobb hazai beruházásaként átadásra került egy új gyáregység Pécsett.
  • 2015-ben vállalatunk a Tabán Trafik Zrt közösen hozta létre az Országos Dohányboltellátó Kft.-t.
  • 2017 júniusában újabb 3 milliárd forint értékű kapacitásbővítést jelentett be vállalatunk, aminek következtében 2018 elejéig 150-200 fővel nő a foglalkoztatottak száma.
max
large
medium
small
mobile