CEC (Közép-Európai Klaszter)

2014 óta Magyarország, további 8 országgal egyetemben, tagja a British American Tobacco közép-európai klaszterének (CEC), melynek székhelye Prágában található.

A klaszter tagjaként jelenleg Albánia, Bulgária, Csehország, Koszovó, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Szerbia és Szlovákia. A különböző földrajzi és szabályozási adottságok miatt egy folyamatosan változó és igen sokszínű környezetben kell kielégíteni több mint 60 millió vásárló igényeit. Külön érdekessé teszi helyzetünket az a tény, hogy a klaszterben szereplő országok fele EU tag, míg a másik fele nem. A klaszter országai évente körülbelül 13 milliárd szál cigarettát és vágott dohányt értékesítünk, ami hozzávetőleg 10%-át adja Nyugat Európai Régióban értékesített mennyiségnek. A klaszter valamennyi résztvevője elkötelezett egy hosszú távú, kölcsönös előnyökkel járó együttműködés kialakításában valamennyi olyan szereplővel, aki érdeklődik üzletünk iránt, legyen az akár szabályozó, kiskereskedő vagy beszállító.

A közép-európai régió a kezdetektől fogva sok tehetséges munkatársat adott a BAT különböző leányvállalatainak és a londoni központnak is. A klaszter létrehozása így nem csak a feladatszervezést tette hatékonyabbá, hanem igazi ugródeszkát is jelent a tagországok munkavállalóinak is nemzetközi karrierjük beindításában.

max
large
medium
small
mobile