British American Tobacco Vállalatcsoport

A British American Tobacco a világ egyik vezető dohányipari vállalata. Márkáit több mint 200 országban forgalmazzák.

A londoni székhelyű British American Tobacco-t 1902-ben alapította az egyesült-királyságbéli Imperial Tobacco Company és az amerikai székhelyű American Tobacco Company. A vállalat 1912-re, tőkeértéket tekintve, a világ tizenkét legnagyobb társasága között szerepelt. Az elmúlt több mint 100 év során globális jelenléte mindvégig meghatározó volt.

Termékválasztékában több mint 200 márka szerepel. Vállalatunk, minden területen, ahol jelen van, meghatározó szerepet tölt be, és több mint 60 országban piacvezető. 2015-ben leányvállalatai révén a kormányok világszerte több mint 29,6 milliárd font adóbevételre tettek szert, beleértve a termékekre kivetett jövedéki adót.

Leányvállalatai 2015-ben 41 ország 44 cigarettagyárában mintegy 665 milliárd szál cigarettát állítottak elő. Az egész világon több mint 50 000 alkalmazottja van. Határozottan multikulturális és fejlett szervezettel rendelkezik, amely minden egyes helyi leányvállalat működése számára nagyfokú működési és felelősségvállalási szabadságot biztosít. Az alapelvek, előírások, politikák, stratégiák és elfogadott meghatalmazási szintek keretén belül a döntéseket minden üzleti és helyi érintetthez a legközelebbi szinten hozza meg.

Mivel termékeinek fogyasztása egészségügyi kockázattal jár, a vállalatcsoport kiemelkedően fontosnak tartja a felelősségteljes működést. A társadalmi felelősség a globális vállalati stratégia integrált része.

A British American Tobacco az egyetlen olyan nemzetközi dohányvállalat, amelynek komoly érdekeltségei vannak a dohánytermesztésben, nemzetközi szinten gazdák ezreivel dolgozik együtt. A BAT folyamatosan támogatja több mint 90.000 szerződött termelőjét, és olyan dohánytermesztési programokat folyat, melyek során a farmerek, olyan közvetlen agronómiai támogatást kapnak, amelyre máskülönben nem volna lehetőségük. A vállalat évente körülbelül 400 000 tonna dohánylevelet vásárol fel szerződött partnereitől és harmadik felektől.

A British American Tobacco vállalatcsoporttal kapcsolatban bővebb információ a www.bat.com  oldalon érhető el.

max
large
medium
small
mobile