A cigaretta gyártása

A cigaretta gyári előállítása két részre osztható. Az első szakasz a levelek előkészítését takarja, míg a másodlagos folyamat során állítják elő a füstszűrőt és töltik meg a papírt dohánnyal.

Elsődleges folyamat – a dohány előkészítése

A folyamat előtt a leveleket átlagosan 8-9 hónapon keresztül tárolják a karakteresebb ízvilág érdekében, végül a 200 kg-os bálákban érkezett szárított dohányleveleket a gyártáshoz meghatározott apró darabokra vágják.

A folyamat három szakasza a következő: nedvességtartalom szabályozás, vágás és szárítás

Nedvességtartalom szabályozás:

A dohánylevelek teljesen kiszárítva érkeznek a gyárba, ahol először víz és vízgőz segítségével újra nedvessé teszik őket. Ezek után összekeverik a különböző leveleket, hogy a termékekre jellemző ízű dohánykeverék álljon elő. Minden keverék különböző minőségű, eltérő országokban termelt, illetve a növény más részéről származó levelek egyvelegéből áll.

Vágás:

A keverék előállítása után olyan apró darabokra vágják a dohányleveleket, amelyek már alkalmasak a cigaretta töltéséhez.

Szárítás:

Az előkészítés utolsó szakaszában az összeaprított dohányt újra megszárítják, hogy az megfelelő nedvességtartalmú legyen cigaretta előállításához. Hasonlóképpen járnak el a dohánycsonkkal is, amelyet végül összekevernek az aprított levelekkel, így alakul ki a cigarettákhoz használt végső dohánykeverék.

A minőség biztosítása érdekében a folyamat minden lépését számítógépes rendszerrel és különböző laboratóriumi tesztekkel is ellenőrzik.

Másodlagos folyamat – cigaretta előállítás

Filter készítés:

Termékeink filterei cellulózacetát rostokból készülnek.

Az előírt tesztek tanúsága szerint a különböző filterek más-más mennyiségű kátrányt szűrnek. A gyártósor gépei összesen egy perc alatt 30.000 cigaretta előállításához elegendő filterrudat állítanak elő.

Cigarettakészítés:

A következő lépésben a dohányt egy hosszú hengerbe töltik, a különböző márkajelzésű papírokat a dohány köré hajtogatják, és ezek után vágják megfelelő hosszúságúra, így előállítva a cigarettarudat.

A mentolos termékek előállításakor legtöbbször a cigaretta papírjához adják hozzá a mentolt.

Dupla filtereket illesztenek cigarettarúdpárok közé, majd miután ezeket papírral bevonva rögzítették, a duplacigarettákat kettévágják. Így áll elő két szál cigaretta. A folyamatot a magas minőség biztosítása érdekében itt is mindvégig gondosan felügyelik.

Minden márkának egyedi készítési gyakorlata van, amely a speciális dohánykeverékből, a filterből és papírból áll. A recept betartása biztosítja az egyes márkákra jellemző karaktert, minőséget és vevői elégedettséget.

max
large
medium
small
mobile