Fiatalkori dohányzás megelőzése

Hisszük, hogy kizárólag olyan felnőtt ember dönthet felelőségteljesen a dohányzás mellett, aki tisztában van a dohányzás egészségügyi kockázataival és számol az esetleges következményekkel.

Magyarországon az 1999. évi XLII. a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény megtiltja a 18 éven aluliak kiszolgálását dohányáruval. A 2012. évi CXXXIV. a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény még határozottabb lépéseket fogalmaz meg a kiskorúak védelmében, így 18. éven aluli nem csak nem vásárolhat dohányterméket, hanem nem is tartózkodhat dohányterméket árusító helyen.

Vállalatunk is kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a 18 év alatti fiatalok ne dohányozzanak. E törekvés jelenik meg belső szabályainkban is, különösen a nemzetközi marketing irányelveinkben foglalkozunk kiemelten a fiatalkori dohányzás elleni harccal. Felelős vállalatként kötelezettségünknek tekintjük, hogy a kereskedőket rendszeresen emlékeztessük a törvényi előírások betartására és minden olyan szabályozási törekvést támogatunk, amely tudományosan megalapozott, szükséges és arányos intézkedések alkalmazásával hatékonyan csökkenti a fiatalkori dohányzás előfordulását.

max
large
medium
small
mobile