Fenntarthatósági jelentés

A BAT csoport idén is nyilvánosságra hozta Fenntarthatósági Jelentését, amelyben megtalálhatók a csoport 2017-es fenntarthatósági vállalásai valamint 2016-ös eredményei is.

 

A British American Tobacco közzétette a legfrissebb Fenntarthatósági Jelentését, amely bemutatja, hogy a fenntarthatóság hogyan teremt közös értéket az üzlet és a részvényesek számára egyaránt.  A jelentés központjában az ártalomcsökkentés , a fenntartható mezőgazdaság és felelős vállalati magatartás áll, hangsúlyozva hogy a British American Tobacco ezen területeken végzett munkája nem csak üzleti szempontból járul hozzá az értékteremtéshez, hanem 

Nicandro Durante, a British American Tobacco vezérigazgatója így foglalta össze a közös érték koncepció lényegét: “A koncepció azt jelenti, hogy munkánkkal közös értéket teremtünk és nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a tevékenységünk ne csak a részvényeseink számára legyen előnyös, hanem az egész társadalomra pozitív hatást gyakoroljon.”


Az összefoglaló egyik kulcsfontosságú témája a British American Tobacco régóta fennálló elhivatottsága az ártalomcsökkentés iránt. az Ez különösen azt jelenti, hogy a cégcsoport folyamatosan dolgozik olyan dohány- és nikotintartalmú termékek fejlesztésén, amelyek kevésbé kockázatos alternatívái lehetnek a hagyományos cigarettának. Ez nemcsak a vállalat tevékenysége növekedésének egy jövőbeli területe, hanem olyan innováció, amely jelentős pozitív hatást gyakorolhat a közegészségügyre. A brit Királyi Orvosi Kollégium 2016-os kutatása alapján egyértelműen elmondható, hogy az e-cigaretták nem jelentenek belépőt a dohányzáshoz sőt a már dohányzóknak a leszokásoshoz és a dohányzás hosszú távú káros hatásainak csökkentéséhez is. 2013 ilyen szempontból mérföldkőnek számít – az Egyesült Királyságban a British American Tobacco piacra dobta az első e-cigarettáját , a Vype-ot.

A jelentésben ezen kívül szó esik további olyan termékeinkről is, amelyek célja az ártalomcsökkentés. Ide tartoznak az új nikotin inhaláló eszköz és egyéb nem égő termékek is.

“Természetesen az ártalomcsökkentés egy olyan felelősségteljes lépés, amellyel mindenképp foglalkoznunk kell, de amennyiben az erőfeszítéseink egybeesnek a valós fogyasztói igényekkel, a lépéseknek kereskedelmi hatása is van. Minden fenntartható vállalatnak ezt kell tennie” – vélekedik Durante.

A dohánytermesztés az egyik legfontosabb része a British American Tobacco ellátási láncának, így a fenntartható mezőgazdaság témája szintén fontos szerepet játszik a vállalat számára. Több mint 90 000 mezőgazdasági dolgozóval együttműködve, fenntartható gazdálkodási módszerek alkalmazásával  a cégcsoport biztosítani tudja dohánylevél-ellátottságának hosszú távú biztonságát, valamint azt is, hogy a dohánytermesztés pozitív szociális és környezeti hatásokkal járjon.

A kiemelendő eredménynek tartjuk, hogy a vállalatcsoport az elmúlt hat évben folytatott erdősítő programjai következtében több mint 170 millió fa ültetéséhez járult hozzá, amelynek köszönhetően 2016-ben elmondhatjuk, hogy a dohány előkészítés során felhasznált fa 98,2 %-a nem természetes erdőből származik.

A jelentés részletezi a British American Tobacco nézeteit a szabályozási környezetről és hangsúlyozza az elhivatottságát a vállalati tevékenység átláthatósága iránt. A cégcsoport 2016-ben globális partnerekkel illetve az Európai Bizottsággal együttműködve, több mint 30 millió fontot befektetve harcolt a dohánycsempészet ellen. A BAT csoport felelős marketingtevékenysége és fiatalkori dohányzás megelőzésébe fektetett energiái szintén kiemelendőek. Jelentős előrelépés történt a csoport környezeti hatásainak csökkentésében is, hiszen 47%-kal csökkent a vállalat szén-dioxid kibocsátása a 2000-ben mért adatokhoz hasonlítva valamint büszkén mondhatjuk, hogy a keletkezett hulladék 95%-a újrahasznosul.

Összefoglalva elmondható, hogy a British American Tobacco nem elégszik meg annyival, hogy az alapvető kötelességeit - mint az átláthatóság biztosítása és a tisztességes üzleti gyakorlat – teljesíti. A cégcsoport abban hisz, hogy valós előrelépésként át tudja adni a társadalomnak azokat az értékeket, amelyek iránt maga is elkötelezett.

További információért látogasson el a www.bat.com/sustainabilityreport  oldalra, ahonnan letölthető a Fenntarthatósági Jelentés teljes, angol nyelvű változata. A Jelentés letölthető iPad- vagy Android tablet-kompatibilis formátumban is, az alkalmazás ingyenesen letölthető az iTunes-ból vagy a Google Play oldalról.

max
large
medium
small
mobile