Leszokni a dohányzásról

A dohányzásról leszokni nem könnyű azonban, ha kellően motiváltak vagyunk, és hiszünk elhatározásunkban egyáltalán nem lehetetlen.

A dohányzás komoly függőséget okoz, ami nagyban megnehezíti a lekszokni vágyók számára céljuk elérését. Azonban fontos észben tartani, hogy számos dohányos szokott már le – orvosi segítség nélkül -, vagy változtatott szokásain (mennyit, dohányzik, hol és mikor gyújt rá).

Számos megoldás létezik, amely segít a leszokásban. Minden segítség hasznos lehet, azonban a legfontosabb tényező a motiváció és a hit, hogy képesek vagyunk rá.

Megfontolandó

  • A dohányzást nehéz lehet abbahagyni. Minden felnőttnek, aki a dohányzás elkezdését fontolgatja, figyelembe kell ezt vennie.
  • Nincsen a dohányzás élvezetében semmilyen olyan nagy hatalmú tényező, amely megakadályozhat egy motivációval és önbizalommal rendelkező dohányost a leszokásban.
  • Sokaknak sikerült már leszokni a dohányzásról.
  • Számos forrásból szerezhető be tanács a leszokással kapcsolatban, többek között a közegészségügyi hatóságoktól és az egészségügyben dolgozóktól, illetve országos telefonszolgálat is segít a leszokásban.
  • Vállalatunknak nem célja, hogy dohányzásra ösztönözzön, vagy hátráltassa a leszokást a dohányzásról, mert hisszük, ha valaki le akar szokni, annak le is kell szoknia.

Leszokással kapcsolatos további információ a vállalatunktól független nemdohanyzo.lap.hu oldalon keresztül érhető el.

Kapcsolódó tartalom

Külső oldalak

max
large
medium
small
mobile