Új generációs termékek

Az e-cigaretták és az egyéb új generációs dohánytermékek komoly szerepet játszhatnak abban, hogy csökkenjenek a dohányfogyasztással járó negatív egészségügyi hatások.

 

Vállalatunk korán felismerte, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik olyan dohánytermékekre, amelyek kisebb egészségügyi kockázattal járnak, így fenntarthatósági céljaink között kiemelt helyet kapott az ártalomcsökkentés. Ennek köszönhetően egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az olyan dohánytermékek, amelyek kisebb egészségügyi kockázattal járnak, mint hagyományos társaik. Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos vagy e-cigaretták.

Az e-cigaretták működése során a készülék egy nikotint tartalmazó folyadékot melegít fel olyan hőfokra, hogy abból gőz képződjön, majd a fogyasztók ezt - a sokszor ízesített - párát lélegzik be. Fontos különbség a cigarettához képest, hogy a termék nem tartalmaz dohányt, viszont a töltőfolyadékban található nikotint dohánylevélből vonják ki.

Az ilyen típusú termékek nagy előnye, hogy nincsen égésterméke így a kátrány és az égés során felszabaduló egyéb káros vegyületek egyáltalán nem, vagy csak kis részben vannak jelen a belélegzett gőzben. Ebből kifolyólag kevesebb egészségügyi kockázatot jelentenek mind a fogyasztók, mind az esetleges passzív fogyasztók számára. A brit Királyi Orvosi Kollégium 2016-os tanulmányában is arra a következtésre jutnak a szakértők, hogy az e-cigaretták jó alternatívát jelenthetnek azok számára, akik a cigaretta egy kevésbé ártalmas helyettesítőjét keresik. Sőt a cigarettáról való leszokásban is komoly szerepet kaphatnak e termékek.

max
large
medium
small
mobile