Sajtóközlemények

25 éve Magyarországon - Jutalomban részesítette Szijjártó Péter miniszter a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-t

Budapest, 2016 december 09

2016. december 9.-én egy díszebéd keretében fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Ésik Róbert a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. képviselőit. Az esemény meghívottjai között olyan multinacionális vállalatok képviselői szerepeltek, amelyek már 25 éve jelen vannak Magyarországon.

 

A díszebédet Ésik Róbert elnök köszöntője nyitotta, ahol hangsúlyozta, hogy a résztvevő vállalatok nem csupán munkahelyeket teremtettek hazákban, hanem jelenlétükkel, befektetéseikkel, valamint töretlen bizalmukkal egyaránt elősegítették hazánk gazdaságának fejlődését.


A vendéglátók elismerésük jeleként díszoklevélben részesítették a meghívottakat. Orosz Zoltán ügyvezető, a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon büszkék az elmúlt 25 éves munka eredményire, aminek köszönhetően a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. az ország legnagyobb dohányipari befektetőjévé nőtte ki magát. Az elmúlt negyed évszázad majd 60 milliárd forintnyi beruházása és az a közel 700 fő, akinek a BAT Pécsi Dohánygyár munkahelyet biztosít - nem beszélve a kiterjedt beszállítói és partner hálózatról - nagyszerűen mutatják Magyarország és a vállalat gyümölcsöző együttműködését.  Egyúttal azon meggyőződésének is hangot adott, hogy ez a partnerség az elkövetkezendő évtizedekben is hasonló sikerekben fog bővelkedni.


---


A British American Tobacco vállalatcsoport 1991-ben kezdte meg a tárgyalásokat a pécsi dohánygyár privatizációjáról. Az eredményes tárgyalásokat követően a gyár modernizációjának első fázisa 1994-ben zárult, majd a 2000-es évekre a BAT régiós szinten szerveződő európai ellátási láncának tagjává vált. 2014 szeptemberében a BAT eddigi legnagyobb hazai beruházásaként átadásra került egy új gyáregység Pécsett, amit idén egy újabb 3 milliárd forint összegű kapacitásbővítés követett.

 

  

max
large
medium
small
mobile