Potenciálisan kevésbé káros termékek

A dohányipar soha nem tapasztalt átalakuláson megy keresztül: a cél a dohányzással összefüggő ártalmak csökkentése.

Bizonyított, hogy a cigaretta égése közben létrejövő füst számos káros anyagot tartalmaz. Ezért fordítunk nagy figyelmet arra, hogy olyan termékeket fejlesszünk és kínáljunk a fogyasztóknak, amelyek nem járnak égéssel. Ezekkel az alternatív eszközökkel a felhasználók a hagyományos cigarettákhoz képest potenciálisan kevésbé káros módokon juthatnak nikotinhoz. Ezt több, a saját termékeinken végzett vizsgálat és kutatás eredményei mutatják. Az új termékek hosszú távú hatásainak feltárásához és megértéséhez még nem telt el elég idő, ehhez hosszú távú kutatásokra van szükség. A BAT világszerte elkötelezett, hogy ezeket meg is valósítsa.

Sokféle fogyasztó van, akik különböző okok miatt döntenek úgy, hogy nikotint fogyasztanak. Ezt a sokszínűséget csak egy kiterjedt termékportfolióval tudjuk lefedni világszerte. Füstmentes termékeink összesen három új kategóriába sorolhatók: e-cigaretták, dohányhevítéses termékek és nikotinpárnák, amelyek közül Magyarországon jelenleg elektronikus cigarettát forgalmazunk.

E-cigaretta

Az e-cigaretta a legismertebb és széleskörben használt füstmentes termék Magyarországon. A speciálisan erre a célra kifejlesztett utántöltő folyadékot (ez lehet nikotinos és nikotinmentes is) az eszköz felmelegíti, és így gőz keletkezik. Ezek az utántöltő folyadékok általában 5 fő összetevőből állnak: propilén-glikol, növényi glicerin, aromák az ízesítéshez és egyes esetekben nikotin és víz. Fontos kiemelni, hogy dohányt egyáltalán nem tartalmaznak.

Dohányhevítéses termékek

A dohányhevítéses termékek esetében az eszköz úgy küszöböli ki az égést, hogy magas hőfokra melegíti a dohánykeveréket, amelyből ezáltal felszabadul a nikotin, így a fogyasztó nikotinpárát tud belélegezni, füst nélkül. Maga a folyamat hasonló az e-cigarettákhoz, a lényegi különbség az, hogy itt dohányt tartalmazó termékről beszélünk, nem pedig nikotintartalmú folyadékról.

Nikotinpárna

A nikotin ebben az esetben egy teafilterhez hasonló párnán keresztül juthat a szervezetbe. A nikotinpárna tartalmazhat fehér dohányt, de van olyan változata is, amely dohánymentes, ebben többek között nikotinsó és mikrokristályos cellulóz található.

Termékeinket világszerte 1500 kutató bevonásával vizsgáljuk és fejlesztjük, minőségüket az élelmiszer- és gyógyszeripari minőségű alapanyagok, a több ezer órás tesztelési folyamat, a szigorú gyártástechnológiai és minőségellenőrzési folyamataink biztosítják. A termékeinkkel kapcsolatos kutatások eredményei részletesen a bat-science.com  oldalon olvashatók.

max
large
medium
small
mobile