Sajtóközlemények

Jelentős létszámbővítés a British American Tobacco Pécsi Dohánygyárában

2015. augusztus 18 Pécs

 

„2015 végéig várhatóan mintegy 200 fővel bővül a British American Tobacco pécsi dohánygyárában foglalkoztatottak létszáma” – adta hírül Tóth Attila, a cég szabályozási és kormányzati kapcsolatok igazgatója Csizi Péter országgyűlési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatóján.

A BAT mintegy 600 főt foglalkoztatott 2014-ben Magyarországon, melyből mintegy 450 fő dolgozott a két pécsi gyáregységében. A Vállalatcsoport londoni központja úgy döntött, hogy felülvizsgálja a cég 2013-ban elfogadott stratégiáját, és növeli a cigaretta gyártására fordítható kapacitásokat, valamint annak kihasználtságát. Ennek megfelelően 2015 végéig 100 fővel – elsősorban gépmesteri és operátori munkakörben dolgozókkal – bővül a Pécsi Dohánygyár foglalkoztatottainak létszáma. A munkavállalók felvétele folyamatban van.

A 20 %-ot meghaladó létszámbővítés közel 2 milliárd forintból valósul meg.

Szintén kedvező hír, hogy a BAT az új európai uniós dohánytermék-irányelvre történő átállás során is kiemelten számít a Pécsi Dohánygyár munkájára. Az átállási projekt keretén belül – átmeneti jelleggel – további 100 főt vesz fel a cég határozott időre. E munkavállalók várhatóan a projekt végéig – várakozások szerint 2016 május végéig – állnak majd a cég alkalmazásában.

A városi munkahelyteremtésben fontos cél, hogy nemcsak új befektetők Pécsre csábítása, hanem a már régóta munkát adó cégek megbecsülése, és fejlesztéseik elősegítése is kiemelt prioritást élvez.
„Három éve szoros kapcsolatot építettünk ki a BAT-tal, melynek során sikerült eloszlatni a gyár bezárásáról szóló félelmeket, hiedelmeket. A tavalyi évben új gyáregység került átadásra, most pedig már új munkahelyek megteremtéséről van szó. Ez alapján, szinte egy BAT-Pécs munkaerőpiaci programról is beszélhetünk.”- hangsúlyozta Csizi Péter.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. a londoni székhelyű British American Tobacco vállalatcsoport magyarországi leányvállalata. A BAT 1992-ben vásárolta meg a 100 éves múlttal rendelkező Pécsi Dohánygyárat, és a mai napig mintegy 54 milliárd forint értékű termelő beruházást valósított meg az országban, amellyel Pécs egyik legjelentősebb befektetőjévé és munkaadójává vált. 2014. szeptember 5-én több mint 9 milliárd forintos beruházással került átadásra a vállalat új pécsi gyáregysége, amely 200 fő számára teremtett munkahelyet. A BAT jelenleg mintegy 600 főt foglalkoztat hazánkban.

max
large
medium
small
mobile