Sajtóközlemények

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. sajtóközleménye a BAT felügyelőbizottságának összetételéről

2015. június 22. Budapest

 

Nem szokás megindokolni egy cég felügyelőbizottságában bekövetkezett változásokat, azonban jelen esetben kivételt teszünk. Ennek oka, hogy a médiában olyan félrevezető híresztelések, utalások jelentek meg a mai nap során, amelyek összefüggésbe hozzák a BAT felügyelőbizottságának tagjait a dohány-kiskereskedelmi ellátóval.

A BAT felügyelőbizottságának semmilyen szerepe nem volt a dohány-kiskereskedelmi ellátói feladatok végzésére vonatkozó ajánlattételben, arról egészen a kormánydöntés bejelentéséig nem is volt tudomásuk. A BAT és a dohány-kiskereskedelmi feladatok ellátására létrehozott cég egymástól teljesen elkülönül, a BAT felügyelőbizottsági tagjai az ellátóban semmilyen szerephez nem jutnak, annak működésére nem látnak rá.

A BAT felügyelőbizottsága a BAT operatív vagy stratégiai döntéseinek meghozatalában nem vesz részt, normál felügyeleti hatáskörrel bír. A tagok kiválasztása során olyan elismert szakembereket kerestünk, akik egészséges életmódot folytatnak, nem dohányoznak, átlátják a hazai társadalmi folyamatokat, szakértelemmel rendelkeznek a szabályozott piacok működésében, ugyanakkor nincs dohányipari előéletük. Tettük mindezt azért, hogy ezek a szakemberek őszinte és hiteles visszacsatolást nyújtsanak cégünk társadalmi megítéléséről, felelősségvállalásáról és jövőbeni fenntarthatósági programjairól. Mindhárom felügyelőbizottsági tag tökéletesen megfelel a fenti kritériumoknak és büszkék vagyunk arra, hogy elvállalták felkérésünket és megtiszteltek bennünket a bizalmukkal.

max
large
medium
small
mobile