Sajtóközlemények

Újabb Jelentős Létszámbővítés Várható a British American Tobacco Pécsi Dohánygyárában

2016. július 19. Pécs

 

Újabb Jelentős Létszámbővítés Várható a British American Tobacco Pécsi Dohánygyárában

„A British American Tobacco Vállalatcsoport újabb jelentős munkahelyteremtéssel járó kapacitásbővítést tervez a pécsi gyárában” - adta hírül Richard Widmann, a cég közép-európai vezérigazgatója Szijjártó Péter miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján.
A nyugat-európai volumenek csökkenése és az emelkedő gyártási költségek következtében szükségessé vált a Vállalatcsoport európai gyártásszerkezetének stratégiai felülvizsgálata és újragondolása. A BAT globális vezetősége által elfogadott új stratégiai irányvonal eredményeképp Pécs szerepe tovább erősödik a BAT európai ellátási láncolatában.

A BAT által tervezett, mintegy 3 milliárd forintból megvalósuló beruházásnak köszönhetően a gyárban dolgozók létszáma jelentős mértékben, akár 150-200 fővel is növekedhet 2018 első feléig.
A BAT pécsi dohánygyára az utóbbi néhány évben lezajlott fejlesztéseknek köszönhetően egy komplex termékportfólióval rendelkező, a megváltozott piaci környezet kihívásainak rugalmas módon megfelelni képes termelőegységgé vált.

A dohánygyár termékeinek túlnyomó többsége továbbra is kivitelre kerül, a cég változatlanul több mint 30 országba szállít dohányterméket.

Budapest, 2016. július 19.

max
large
medium
small
mobile