Kevésbé káros termékek*

Nekünk a British American Tobacco Vállalatcsoportnál egyértelmű, hogy az üzletünk alapja a kiváló termék, a tudatos vásárlói döntés és egy kevésbé káros* portfólió.

A sokféle fogyasztónak eltérő elvárásai vannak a kevésbé káros termékekkel kapcsolatban. Szeretnénk, ha igényeiknek megfelelően találhatnák meg a hagyományos dohánytermékek alternatíváját, ezért széles termékportfóliót kínálunk világszerte. Ez három fő kategóriát jelent: dohányhevítéses termékek, nikotinpárna és e-cigaretta.

Ezek közül a dohányhevítéses termékkategóriával vagyunk jelen Magyarországon. A cigaretta égése során keletkező füst belélegzése számos egészségügyi kockázattal jár. A nikotinon kívül több mint 4000 más anyag is található a dohányfüstben. Ezek egy részéről tudjuk, hogy a dohányzáshoz köthető betegségek okozói, azaz rákkeltők vagy más módon károsítják az egészséget. Nincs azonban szükség füstre ahhoz, hogy valaki nikotint fogyasszon. Ma már a technológia lehetőséget ad rá, hogy a nikotin égéstermékek nélkül szabadulhasson fel. A glo™ hyper+ egy hagyományos cigarettázást helyettesítő elektronikus készülék, amely az innovatív indukciós dohányhevítéses technológiának köszönhetően nem égeti el a dohányt, hanem csak hevíti azt.

Új termékeink fejlesztésével és forgalmazásával célunk az, hogy a hagyományos dohányzással összefüggő ártalmakat csökkentsük.  Több mint 1500 kutató dolgozik a BAT laboratóriumaiban elsősorban azon, hogy az új termékeket vizsgálja, és az eredményekre alapozva fejlessze azokat. Ezeket a tanulmányokat mindenki számára elérhetővé tesszük a bat-science.com oldalon.

A glo™ termékcsaládról több információt a myglo.hu oldalon tudhat meg, ha pedig a kevésbé káros* termékkategóriáról szeretne még olvasni, akkor ezen az oldalon, a Füstmentesség menüpont alatt teheti meg.

A nikotinpárnák fehér dohányt tartalmazó, valamint dohányt egyáltalán nem tartalmazó fajtája is megtalálható a portfóliónkban más országokban. Ebben a kategóriában Magyarország különleges szerepet tölt be a vállalatcsoport életében. A pécsi gyár múltjára és szakértelmére alapozva a BAT vállalatcsoport itt nyitotta meg új nikotinpárna-gyártósorát 2019-ben, ahol a gyártás jelenleg kizárólag exportra történik. Ezzel új fejezetet nyitottunk a hazai dohánygyártásban, és terveink között szerepel további gyártósorok elindítása is. Így a pécsi a BAT vállalatcsoport egyik legnagyobb nikotinpárnagyára lehet a jövőben.

A nikotinpárnákról a Füstmentesség menüpont alatt több információt tudhat meg, a pécsi gyárról pedig a Vállalatunk fülre kattintva olvashat még.

Egyes országokban az e-cigaretta termékkategóriával is képviseltetjük magunkat, Magyarországon azonban jelenleg nem forgalmazunk ilyen eszközöket. Ha többet szeretne a kategóriáról megtudni, akkor a Füstmentesség menüpont alatt olvashat róla.

*A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

Kapcsolódó tartalom

Külső oldalak

max
large
medium
small
mobile