Ártalomcsökkentés

Új fejezet nyílt a dohányiparban: a cél az ártalomcsökkentés.

A cigaretta égése során keletkező füst belélegzése számos egészségügyi kockázattal jár. Nem kétséges az sem, hogy a nikotin függőséget okoz. Az egyetlen mód, hogy kiküszöböljük a dohányzással összefüggő kockázatokat, az, ha egyáltalán nem fogyasztunk dohánytermékeket.

Sokan vannak azonban, akik különböző okok miatt mégis fogyasztanak nikotint. Mi a BAT-nál világszerte ezeket a felnőtt fogyasztókat szeretnénk megszólítani, hiszen ha tudunk találni módot arra, hogy a dohányfüst káros hatásai nélkül jussanak nikotinhoz, akkor potenciálisan hozzájárulunk a dohányzás általi veszélyek csökkenéséhez.

Ugyanakkor a nikotinon kívül van még több mint 4000 más anyag is a dohányfüstben. Ezek egy részéről tudjuk, hogy a dohányzáshoz köthető betegségek okozói, azaz rákkeltők vagy más módon károsítják az egészséget.

Nincs azonban szükség füstre ahhoz, hogy valaki nikotint fogyasszon. Ma már a technológia esélyt ad, hogy a nikotin égés és a vele járó égéstermékek nélkül felszabadulhasson. Az e-cigaretta utántöltő folyadékot melegít, a dohányhevítéses eszközök pedig dohányrudakat, így mindkét esetben nikotingőz keletkezik. Egy további alternatíva a nikotinpárna, amelyből a nikotin szájnyálkahártyán keresztül szívódik fel és fejti ki hatását, mindezt füst vagy gőz nélkül.

Ezekkel az alternatív eszközökkel a felhasználók a hagyományos cigarettákhoz képest potenciálisan kevésbé káros módokon juthatnak nikotinhoz. Ezt több, a saját termékeinken végzett vizsgálat és kutatás eredményei mutatják. Az új termékek hosszú távú hatásainak feltárásához és megértéséhez még nem telt el elég idő, ehhez hosszú távú kutatásokra van szükség. Világszerte elkötelezettek vagyunk, hogy ezeket meg is valósítsuk. Kutatási eredményeinkről a bat-science.com oldalon olvashat többet.

Kapcsolódó tartalom

Külső oldalak

max
large
medium
small
mobile