E-cigaretta

Az e-cigaretta a kevésbé káros* termékek kategóriájába tartozik. Itt tudhat meg róla többet.

Az e-cigaretta használata nem jár égéssel, ezért a hagyományos cigarettától eltérően nem füst, hanem gőz keletkezik. A saját termékeinken végzett vizsgálatok és kutatások eredményei azt mutatják, hogy az e-cigaretta használata kevésbé káros, mint az éghető dohánytermékek.

Az e-cigaretta úgy működik, hogy a speciálisan erre a célra kifejlesztett utántöltő folyadékot (ez lehet nikotinos és nikotinmentes is) az eszköz felmelegíti, és így gőz keletkezik. Minden készülék esetében ez a folyamat játszódik le, viszont vannak különböző fajtájú e-cigaretták, más-más előnyökkel, így lefedve a fogyasztók eltérő igényeit.

Két nagy csoportra oszthatók az elektronikus cigaretták: nyílt és zárt rendszerű. A nyílt rendszer esetében a fogyasztó maga tölti fel az e-cigaretta tartályát az utántöltő folyadékkal, míg a zárt rendszerű e-cigaretták esetében az utántöltő folyadék egy zárt rendszer részét képezi, a fogyasztónak nincs lehetősége adagolni.

A zárt rendszerű e-cigaretták között is megkülönböztetünk eldobható készülékeket, valamint tölthető akkumulátoros készülékeket, mely utóbbiak esetében a fogyasztó az akkumulátort töltheti, a hozzá tartozó, különböző ízű és erősségű folyadékokat tartalmazó patronokat pedig egy pattintással cserélheti. Az eldobható készülékek kevésbé népszerűek, ezeknek a környezetre gyakorolt hatása is jóval nagyobb, a felhasználók ezért inkább a patronos verziót részesítik előnyben.

A különböző típusú e-cigaretták mellett a folyadékoknak, vagyis az e-likvideknek is több fajtája létezik. Általánosságban elmondható, hogy 5 fő összetevőjük van, a propilén-glikol, növényi glicerin, aromák az ízesítéshez és egyes esetekben nikotin és víz. Dohányt egyáltalán nem tartalmaznak és vannak, amelyek nikotinmentes verzióban is elérhetőek.

*A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

Kapcsolódó tartalom

max
large
medium
small
mobile