Dohányhevítéses termékek

A dohányhevítéses termékek füstmentesek, azonban dohányt tartalmaznak.

A dohányhevítéses kategória a dohánytermékek egy új dimenziója. Az e-cigarettához hasonlóan ezek a termékek is füstmentesek, különbség azonban, hogy a készülékhez tartozó rudak dohányt tartalmaznak. Innovatív technológiájuknak köszönhetően a készülékek felmelegítik az azokba helyezett dohányrudat, ezzel kiküszöbölve az égést.

Égésre azért nincs szükség, mert a nikotin forráspontja körülbelül 240°C, míg a hagyományos cigaretta 900 fokon ég. A dohányhevítéses termékek esetén a dohányrúd csak olyan hőmérsékletre melegszik fel, ami elég arra, hogy nikotingőz keletkezzen, de nem jár a papír és dohány égésével, így a fogyasztó nincs kitéve a füstből származó számos káros anyagnak. A BAT a hazai piacon a glo™ hevítőkészülékkel és a hozzá tartozó neo™ dohánytöltetekkel van jelen.

A hevítéses technológiát alkalmazó megoldások esetébena is több típust különböztethetünk meg. A dohányhevítéses termékek alaptípusa működik dohányrúd felhasználásával. Egy elektromosan tölthető készülékbe kell belehelyezni a rudat, ami egy melegítőkamra segítségével a fent említett hőfokra melegszik. Általában egy gomb megnyomásával indítható el. A dohányíz miatt hasonló a dohányzás élményéhez, füstmentessége révén azonban annál kevésbé káros.

Egy másik típus ötvözi az e-cigaretták és a dohányhevítéses termékek technológiáját. Az úgynevezett hibrid kategória tartalmaz dohányt és folyadékot is. Melegítés után a folyadék egy dohánybetéten keresztül távozik az eszközből. Itt is gőz keletkezik, nem pedig füst.

Többet megtudhat a dohányhevítéses termékekről a Termékeink menüpont, Kevésbé káros termékek* fülére kattintva, illetve a jobb oldalon található külső linkeket böngészve.

*A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

Kapcsolódó tartalom

max
large
medium
small
mobile