Gyakran ismételt kérdések

Ami a füstmentes termékekkel kapcsolatban felmerülhet.

Miért azt mondjuk, hogy „potenciálisan kevésbé káros”?

Az eddigi kutatások abba az irányba mutatnak, hogy a füstmentes termékek, köztük tehát az elektronikus cigaretták potenciálisan kevésbé károsak, mint a hagyományos dohánytermékek. A kulcsszó a potenciális, hiszen nincs 100%-ban kockázatmentes és nincs 100%-ban egészséges megoldás. A dohányzás kockázatait tehát csak úgy kerülhetjük el, ha egyáltalán nem fogyasztunk semmilyen dohány- vagy nikotinterméket.

Több kutatásra van még szükség ahhoz, hogy a szervezetre gyakorolt hatásokat, biológiai folyamatokat teljesen megérthessük. Ehhez még nem telt el elég idő. Viszont ha nem tennénk elérhetővé az égéssel nem járó, füstmentes termékeket, akkor megfosztanánk fogyasztóinkat attól a lehetőségtől, hogy a nikotinfogyasztás egy potenciálisan kevésbé káros formáját válasszák.


Minden füstmentes termék potenciálisan kevésbé káros?

A technológia sokfajta megoldásnak teret enged. Ezért világszerte számos variációja lehet ugyanannak a típusú terméknek (például az e-cigarettának), így különböző tulajdonságai is. Nem fogalmazhatók meg tehát olyan állítások, amelyek a világ összes új generációs termékére igazak lennének. Megállapításainkat saját termékeinkkel kapcsolatban jelenthetjük csak ki, azaz például az Magyarországon is forgalmazott Vype e-cigarettáról.

 

Miért kellene abban bízni, amit a BAT kutatói mondanak?

A világ egyik legnagyobb dohányipari vállalatként nagy hangsúlyt fektetünk a magas színvonalú kutatás-fejlesztésre is. Kutatásaink jelentős részét kívülálló szakértőkkel is véleményeztetjük – ez egy tőlünk független folyamat, és eredményeinket mindenki számára hozzáférhetővé tesszük a bat-science.com oldalon.

 

Mi a biztosíték arra, hogy a Vype e-likvidek nem veszélyesek?

A mi termékeink esetében minden alapanyag az Európai Unió által meghatározott előírásoknak megfelelő és ellenőrzött eredetű, összetevőjű és minőségű. A veszélyt az jelentheti, ha a fogyasztó olyan utántöltő folyadékot használ, amely ismeretlen és törvénytelen módon és helyen készül.

Az új termékkategóriák körüli technológia gyorsan fejlődik, ezért meghatározó fontosságú a hozzánk hasonló vállalatok, valamint a szabályozók számára, hogy hogyan biztosítsuk az új termékek biztonságos és lehető legmagasabb minőségű gyártását. Mi ebben sokéves tapasztalattal rendelkezünk.

A toxikológusokból álló több mint 50 fős csapatunk alaposan ellenőrzi az általunk használt alapanyagokat és összetevőket. THC-t és E-vitamin-acetátot tartalmazó olajokat nem adunk és soha nem is adtunk hozzá a termékeinkhez.

A Vype utántöltő folyadékaink több ezer órás tesztelésen mennek keresztül a laboratóriumainkban, mielőtt a fogyasztókhoz kerülnek.Toxikológusaink az általunk fejlesztett és gyártott termékekben használt alapanyagokat alaposan megvizsgálják abból a szempontból, hogy alkalmasak-e e-cigarettázásra.  E-likvidjeink gyógyszeripari minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek.

Kapcsolódó tartalom

Külső oldalak

max
large
medium
small
mobile