Sajtóközlemények

BAT: Új irányt vesz a Pécsi dohánygyártás

2020. október 8. Budapest-Pécs

 

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. megkezdi a pécsi gyárának átalakításáról szóló belső javaslat áttekintését. A javaslat a magyar gyárban a nikotinpárna kategória gyártási kapacitásának jelentős bővítését, egy eddig a pécsi üzemben nem gyártott termék, a sodródohány gyártásának elindítását foglalja magában. Ezzel párhuzamosan, a javaslat szerint a hagyományos cigaretta gyártását a BAT más gyáraiba helyeznék át.

A javasolt átalakítással a pécsi üzem válna a legnagyobb olyan gyárrá a BAT vállalatcsoporton belül, amely egy innovatív termékkategóriát, nikotinpárnát állít elő. A termékkategóriát a világpiacon értékesíti a vállalat. A kapacitás bővítése a BAT vállalatcsoport stratégiájához illeszkedik, amelynek központi eleme, hogy tevékenységének egészségre gyakorolt hatását csökkentse azáltal, hogy fogyasztóinak potenciálisan kevésbé káros termékek egyre szélesebb választékát kínálja világszerte. Az átalakítás eredménye emellett a cégcsoport működésének egyszerűsödése.

A folyamat várhatóan hatással lesz a helyi foglalkoztatásra, ennek részletei még az üzemi tanáccsal és a szakszervezettel történő egyeztetések tárgyát képezik. A kezdeményező lépéseket a vállalat megtette az érintettek felé, a végső döntés ezen egyeztetések eredményeként fog megszületni.

A Pécs számára javasolt új irány azt eredményezheti, hogy gyárunk fontos szerepet kap a BAT vállalatcsoport stratégiájában az új, innovatív termékkategóriák terén, így biztosítva, hogy az üzemünk hosszú távon piacképes, magas hozzáadott értéket képviselő termékeket állítson elő a világpiacra. Azon leszünk, hogy a helyi felülvizsgálatot minél hamarabb befejezzük, és nagy hangsúlyt helyezünk a folyamatos párbeszédre az érintettekkel.” – mondta a lépés kapcsán Orosz Zoltán, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. ügyvezetője.

Az átalakítás a BAT termékeinek hazai forgalmazását, valamint a nagy- és kiskereskedelmi partnerekkel való együttműködést nem fogja érinteni.

Budapest-Pécs, 2020. október 8.

max
large
medium
small
mobile