Sajtóközlemények

A BAT helyi életmentő szervezetet támogat

2021. október 28. Pécs

 

  • Ötéves támogatói megállapodást kötött a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Pécsi Mentőkutyás Egyesület
  • Az együttműködés hozzájárul az A Better Tomorrow™ (Egy jobb holnap) vállalati stratégia megvalósításához, amelynek központi eleme a fenntarthatóság
  • A BAT kiemelt fontossággal tekint a társadalmi felelősségvállalásra, a vállalatcsoport tagjain keresztül járul hozzá a helyi közösségeket támogató kezdeményezésekhez

Évi egymillió forintos támogatásról szóló, 2026-ig tartó megállapodást írt alá a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Pécsi Mentőkutyás Egyesület – jelentették be az együttműködés résztvevői. Mindez lehetővé teszi a mentőkutyások számára egy új jármű beszerzését, amellyel biztosítható, hogy a segítség gyorsan megérkezzen a bajbajutottakhoz.

A megállapodásról a baranyai megyeszékhely egyik legnagyobb foglalkoztatójának számító vállalat nikotinpárnát gyártó üzemében számoltak be a felek egy sajtóeseményen. A kimagasló társadalmi hasznosságú egyesület támogatása deklarálja a társaság elkötelezettségét Pécs, illetve a helyi közösségek iránt.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesületet 2015-ben alapították olyan elkötelezett önkéntesek, akik természeti katasztrófák esetén vagy más, gyors beavatkozást igénylő helyzetekben, akár szabadidejüket is feláldozva, kutyájukkal embertársaik segítségére sietnek.

„Elismerjük és tiszteljük azoknak az önkénteseknek az elkötelezettségét, akik időt és energiát nem kímélve sietnek bajbajutott embertársaik segítségére. A helyi közösségek érdekében végzett munkájuk értéke felbecsülhetetlen. Közvetve hozzájárulnak mindannyiunk, így a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. dolgozóinak biztonságához is, és megtisztelő, hogy támogathatjuk munkájukat. Bízunk benne, hogy hosszú távú és Pécs számára hasznos együttműködés kezdete a mostani megállapodás.” – mondta Esaú Freire, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. gyártási igazgatója.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. 2019-ben 7,5 milliárdos beruházással hozta létre nikotinpárnákat gyártó részlegét, majd idén májusban jelentette be, hogy átalakítja a pécsi dohánygyár termelését, mert világszerte megnőtt a kereslet a potenciálisan kevésbé káros termékek*, mint például a dohánymentes nikotinpárnák iránt, amelynek legnagyobb európai gyártója a pécsi üzem. E füstmentes termékkategória is a hagyományos cigarettához képest potenciálisan kevésbé káros termékek körét bővíti.

További információ:
Nagy Sándor András
Vállalati kapcsolatok vezető
sandor_andras_nagy@bat.com

A BAT vállalatcsoport

A BAT iparága egyik vezető nagyvállalata, amely több termékkategóriában is gyárt fogyasztási cikkeket. Célja „Egy jobb holnap” (A Better Tomorrow™) építése azáltal, hogy csökkenti üzleti tevékenységének az emberek egészségére gyakorolt hatását, ennek magvalósítása érdekében a felnőtt fogyasztókat olyan termékekkel látja el, amelyek fogyasztása potenciálisan kevesebb kockázattal jár az egészségükre nézve. A vállalat világosan kommunikálja, hogy a hagyományos cigaretta fogyasztása komoly egészségügyi kockázatokkal jár, amelyek elkerülésének az egyetlen módja az, ha valaki nem is kezd el dohányozni, vagy minél előbb abbahagyja a dohányzást. Azokat, akik továbbra is dohányoznak, arra ösztönzi, hogy teljes mértékben váltsanak át olyan potenciálisan kevésbé káros* termékek fogyasztására, amelyek tudományosan bizonyítható módon kisebb kockázatot jelentenek az egészségre. Ennek megvalósítása érdekében a BAT egy teljes egészében fogyasztó-központú, fogyasztási cikkeivel több kategóriában is aktív vállalattá alakul át. A BAT több mint 55.000 munkavállalót foglalkoztat világszerte, és több mint 180 országban van jelen, 11 millió értékesítési ponton és 45 gyáregységgel, 43 piacon. A vállalat termékkínálata főként a globális cigarettamárkákból és az egyre növekvő potenciálisan kevésbé káros* új kategóriás termékekből áll. Ezek közé tartozik az e-cigaretta, a hevítéses dohánytermékek, valamint a dohányt nem tartalmazó nikotinpárnák. 2020-ban 13,5 millió fogyasztónk választotta a nem hagyományos termékeinket, ami 3 milliós növekedést jelent az előző évhez képest. A BAT Vállalatcsoport 2020-ban 25,8 milliárd font bevételt és 9,9 milliárd font nyereséget generált.

* A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

A BAT Magyarországon

A 110 éves pécsi dohánygyárat 1992-ben vásárolta meg a BAT. A vállalatcsoport 180 országban több mint 200 márkát forgalmaz és több mint 55.000 alkalmazottat foglalkoztat. A magyarországi leányvállalat a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., amely a száztízéves múltra visszatekintő dohánygyárat, a 2014-ben átadott szivarkagyárat, valamint a 2019-ben nyílt nikotinpárnagyárat üzemelteti számos piacot lát el világszerte.

max
large
medium
small
mobile