Sajtóközlemények

Virtuális K+F látogatóközpontot hozott létre a BAT, az újgenerációs, kevésbé káros* nikotintartalmú termékek világszínvonalú tudományos hátterének bemutatására

2022. február 3. Budapest

 

  • Új virtuális K+F látogatóközpont nyílt, amelyben virtuális sétát tehetnek a látogatók a BAT kutatási és fejlesztési laboratóriumaiban, vezető tudósokkal „találkozhatnak” és megismerhetik a friss tanulmányok eredményeit.
  • A látogatói élmény által megismerhető a vállalatcsoport tudományos munkája, valamint a dohányipari termékek ártalomcsökkentésével kapcsolatos törekvései.
  • A látogatóközpont olyan kiemelt és állandó fejlődésben lévő területeken mutatja be a K+F tevékenységeket, mint a biológia, kémia, toxikológia, az érzékszervi kutatások, az aeroszolelemzés, a termékbiztonság, a fogyasztói tapasztalatok és a növényi biotechnológia.
  • A kezdeményezés kiemeli a BAT tudománycentrikus hozzáállását, amelynek célja, hogy csökkentse üzleti tevékenységének az emberek egészségére gyakorolt hatását és „Egy jobb holnapot” (A Better Tomorrow™) építsen.

A BAT Virtuális K+F látogatóközpontot   hozott létre. Az érdeklődők online túrát tehetnek a vállalatcsoport Egyesült Királyságban található, southamptoni globális kutatási és fejlesztési központjában, amelynek keretében a tudomány és az innováció legújabb eredményeit fedezhetik fel.

A virtuális látogatóközpont a BAT kevésbé káros* termékportfólióját és a nikotinon kívüli tevékenységeit alátámasztó tudományos munkájával kapcsolatos nyitott és transzparens hozzáállásának köszönhetően jöhetett létre.  A vállalatcsoport rendszeresen fogad látogatókat globális K+F központjában: 2011 óta több mint 3500 ember tekintette meg a létesítményt. Az utazási lehetőségek jelentős lecsökkentése következtében így, a virtuális bemutatón keresztül mostantól a világ minden tájáról elérhetőek és megismerhetőek a vállalat tudományos kutatásai, az ártalomcsökkentés (Tobacco Harm Reduction: THR), érdekében tett törekvései, valamint a szakértők nézőpontjai és meglátásai.

„A tevékenységünk alapja a kutatás-fejlesztés. A tudományra és a kutatásra összpontosítunk, és ezek révén komoly előrelépést értünk el az újgenerációs termékeink megalkotásában és továbbfejlesztésében” – mondta dr. David O'Reilly, a BAT tudományos kutatásokért felelős igazgatója. „Szigorú ellenőrzésen mennek át ezek a termékek, tudományosan alátámasztva, hogy a termékek a hagyományos cigaretták kevésbé káros* alternatívái. K+F tevékenységünk a fogyasztói preferenciák, valamint a fejlődő tudomány és az innovációk termékeinkbe történő átültetése köré épül. Ezáltal a hagyományos cigaretták kevésbé káros* alternatíváit kínálhatjuk, biztosítva a nagyon szigorú biztonsági és minőségi előírások betartását.”


„Új K+F virtuális látogatóközpontunk bemutatja az általunk alkalmazott tudomány sokszínűségét, valamint azt a stabil tudományos keretrendszert, amely a termékeink ártalomcsökkentésben betöltött szerepét ellenőrzi és támogatja” – tette hozzá.

A virtuális látogatóközpontban a BAT szinte minden tudománnyal kapcsolatos információja elérhető egy helyen: 360-fokos virtuális laboratóriumi túrák, animációk, videók, tudósprofilok, podcastok és még sok más. A résztvevők a túra során megismerkedhetnek a BAT elsődleges célkitűzésével, amely „Egy jobb holnap” (A Better Tomorrow™) építése azáltal, hogy csökkenti üzleti tevékenységének az emberek egészségére gyakorolt hatását. A BAT évente közel 350 millió fontot fordít innovatív, a működéséből fakadó egészségügyi ártalmakat csökkentő megoldások fejlesztésére és 2030-ra el szeretné érni, hogy füstmentes termékeinek világszerte 50 millió fogyasztója legyen.

A BAT a tudományterületek széles skáláján végez kutatásokat, beleértve a molekuláris biológiát, a toxikológiát és a kémiát, megállíthatatlanul táplálva az innovációt és a tanulást, amelyeknek az iparágban betöltött vezető szerepét köszönheti.

A K+F virtuális túrán résztvevők az alábbiakat ismerhetik meg:

  • Érzékszervi kutatások: Ez az egyedülálló részleg segít a BAT-nak abban, hogy megértse a fogyasztói termékélményt és ezt hasznosítható, a termék- és márkafejlesztést támogató ismeretekként alkalmazza.
  • Biotechnológiai laboratórium: Itt a BAT tudósai a genomszekvenálás, a metabolizmus és a számítógépes biológia területén szerzett szakértelmüket kamatoztatják a fogyasztói élmények fejlesztése érdekében. A csapatok növényeket is termesztenek és fenntartható vegyületforrásokat azonosítanak.
  • Biológiai laboratórium: Itt tesztelik a BAT újkategóriás termékeinek az emberi sejtekre gyakorolt hatását a hagyományos cigaretta füstjével összehasonlítva.
  • Akkumulátor-laboratórium: Ez a létesítmény forradalmasította a BAT újratölthető eszközeinek tervezését, fejlesztését és tesztelését. Az akkumulátorok tesztelése biztosítja a magas minőségi előírásoknak való megfelelést.

További részletek: BAT-Science.com 

A BAT vállalatcsoport

A BAT iparága egyik vezető vállalatcsoportja, amely több termékkategóriában is gyárt fogyasztási cikkeket. Célja „Egy jobb holnap” (A Better Tomorrow™) építése azáltal, hogy csökkenti üzleti tevékenységének az emberek egészségére gyakorolt hatását, ennek magvalósítása érdekében a felnőtt fogyasztókat olyan termékekkel látja el, amelyek fogyasztása tudományosan bizonyítható módon kevesebb kockázattal* jár az egészségükre nézve.

A vállalat világosan kommunikálja, hogy a hagyományos cigaretta fogyasztása komoly egészségügyi kockázatokkal jár, amelyek elkerülésének egyetlen módja az, ha valaki nem is kezd el dohányozni, vagy minél előbb abbahagyja azt. Azokat pedig, akik továbbra is dohányoznak, arra ösztönzi, hogy térjenek át olyan kevésbé káros* termékek fogyasztására, amelyek tudományosan bizonyítható módon kisebb kockázatot jelentenek az egészségre. Ennek megvalósítása érdekében a BAT egy teljes egészében fogyasztó-központú, fogyasztási cikkeivel több kategóriában is aktív vállalattá alakul át.

A BAT célja, hogy 2030-ra 50 millió fogyasztója legyen füstmentes termékeinek és 2025-re 5 milliárd fontos újkategóriás termékekből származó árbevételre tegyen szert. A BAT olyan ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) célokat tűzött ki maga elé, amibe beletartozik 2030-ra a teljes karbonsemlegesség elérése (Scope 1&2), 2025-re pedig a szükségtelen egyszer használatos műanyag használatának megszüntetése, valamint minden műanyag csomagolás újrafelhasználhatóvá, újrahasznosíthatóvá vagy komposztálhatóvá tétele.

A BAT több mint 53.000 munkavállalót foglalkoztat világszerte, és több mint 180 országban van jelen. A BAT Vállalatcsoport 2020-ban 25,8 milliárd font bevételt és 9,9 milliárd font nyereséget termelt.

A vállalatcsoport termékkínálata a globális cigarettamárkákból és az egyre növekvő, kevésbé káros* új kategóriás dohány- és nikotin termékekből, valamint a hagyományos nem éghető dohánytermékekből áll. Ezek közé tartozik többek között az e-cigaretta, a hevítéses dohánytermékek, és valamint a dohányt nem tartalmazó nikotinpárnák. 2020-ban 13,5 millió fogyasztónk választotta a nem hagyományos termékeinket, ami 3 milliós növekedést jelent az előző évhez képest.

* A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

A BAT Magyarországon

A 110 éves pécsi dohánygyárat 1992-ben vásárolta meg a BAT. A vállalatcsoport 180 országban több mint 200 márkát forgalmaz és több mint 53.000 alkalmazottat foglalkoztat. A magyarországi leányvállalat a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., amely a száztízéves múltra visszatekintő dohánygyárat, a 2014-ben átadott szivarkagyárat, valamint a 2019-ben nyílt világszerte számos piacot ellátó nikotinpárnagyárat üzemelteti.


Előre tekintő kijelentések a BAT vállalatcsoport sajtóközleményeiben

Jelen közlemény előre tekintő kijelentéseket tartalmaz, többek között olyanokat, amelyeket az Amerikai Egyesült Államok 1995. évi Private Securities Litigation Reform jogszabálya így értelmez. Ezek a kijelentések gyakran használnak olyan szavakat, mint a „hisszük”, „elvárjuk”, „talán”, „lehetséges”, “tennénk”, “tennünk kellene”, „szándékozunk”, „tervezzük”, „potenciális”, “megjósol”, „tenni fogjuk”, „előreláthatóan lesz”, “becslésünk szerint”, “project”, „úgy pozícionáljuk”, „stratégia”, „kitekintés”, „cél” és ezekhez hasonló kifejezéseket. Ezeknek a kijelentéseknek egy része az értékesítési, az újgenerációs termékekből származó árbevételi és ESG célokra vonatkozik.

Minden ilyen előre tekintő nyilatkozat előrejelzéseket és feltételezéseket tartalmaz, amelyek megvalósulása bizonytalan és számos tényezőtől függ. Azt feltételezzük, hogy a közleményünkben szereplő várakozások józan számításokra épülnek, ám számos változó van rájuk hatással, így a tényleges eredmények eltérhetnek attól, amit a jelen tudásunk szerint elvárunk. Azokat az okokat, amelyek a tényleges eredményeknek és fejleményeknek az előre tekintő nyilatkozatokban megfogalmazott várakozásoktól való eltérését okozhatják a 2020-as évi éves üzleti jelentésben szereplő “Forward-looking statements” és "Group Principal Risks" bejegyzések, valamint a British American Tobacco p.l.c. (BAT) Form 20-F elnevezésű dokumentumai tartalmazzák.

A fentiekre és az egyéb tényezőkre vonatkozó további információk megtalálhatóak a BAT által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott beadványokban, beleértve a 20-F nyomtatványról szóló éves jelentést és a 6-K nyomtatvány aktuális jelentéseit, amelyek a SEC honlapján (https://www.sec.gov ), továbbá a BAT éves üzleti jelentéseiben olvashatóak, amelyek térítésmentesen elérhetőek a BAT honlapján (www.bat.com ).

A múltbeli teljesítmény nem feltétlenül előlegezi meg a jövőbelit, ezért azoknak, akik előremutatást szeretnének erre vonatkozóan kapni, érdemes független pénzügyi tanácsadóhoz fordulniuk. Az előre tekintő nyilatkozat azt tükrözi, hogy a nyilatkozat kiadásának időpontjában milyen ismereteknek és információnak voltunk birtokában. A BAT nem vállal kötelezettséget arra, vonatkozóan, hogy ezeket a jövőbe tekintő nyilatkozatokat utólag frissítse, vagy felülvizsgálja az új információk, illetve fejlemények tükrében, vagy bármilyen más okból. Felhívjuk az előre tekintő nyilatkozatok olvasóinak figyelmét, hogy ne tekintsenek ezekre biztosan bekövetkező kijelentésekként.

BAT Science and Innovation Report 2020-2021 

max
large
medium
small
mobile